De Wijnslijterij.

Camalaione IGT 2016 - Podere Le Cinciole Italië

Spectaculaire neus van koffie, marsepijn en zuivere eik. In de mond, full-bodied, elegant, verfijnd en versmolten tannines met een lange finale. Fantastische Supertuscan. Vinificatie: de wijngaard heeft een plantdichtheid van 9000 planten per hectare en de natuurlijke concurrentie tussen de planten zorgt ervoor dat ze niet meer dan 500 gram druiven per plant produceren. De fermentatie die spontaan plaatsvindt met behulp van inheemse gisten, vindt plaats in eikenhouten vaten van 500 liter die als kleine vaten worden gebruikt. Tijdens het fermentatieproces wordt herhaaldelijk handmatig ponsen uitgevoerd. Na het rekken wordt de wijn direct in barrique gedecanteerd, waar de malolactische gisting plaatsvindt en lange tijd op zijn fijne droesem blijft, die vaak door batonage wordt verwijderd. Hij rijpt ongeveer 24 maanden in dezelfde vaten en voltooit zijn verfijning eerst in betonnen vaten en vervolgens in de fles gedurende minstens 12 maanden.

Koop de wijn bij de volgende winkels:

© Copyright 2024